Friss hírek

2009.12.11. 17:23

Már 142 halottja van az orosz mulatótûznek

<p>A legfrissebb adatok szerint már 142 halálos áldozata van a múlt heti orosz mulatótûznek, miután újabb emberek haltak bele sérüléseikbe - közölte pénteken az orosz egészségügyi minisztérium. Kilencven embert még kórházban kezelnek, állapotukról nem érkeztek információk.</p>

A héten folyamatosan emelkedett a Perm városában múlt szombatra virradó éjszaka kitört tûz miatt meghalt emberek száma, naponta nagyjából öten haltak bele a tûzben szerzett sérüléseikbe a kórházban ápoltak közül. Jelenleg még mindig kilencvenen fekszenek kórházban a tûz sérültjei közül.

Az Ural hegységben található település egyik éjszakai klubjában tûzijáték miatt csaptak fel a gyorsan terjedõ lángok. A szórakozóhelynek csupán egyetlen kijárata volt. A vendégek egymást taposták halálra, többen pedig bennégtek az épületben. A klubban nagyjából 240 ember volt a tragédia idején.

A tûzvész miatt négy ember - a klub egyik tulajdonosa, menedzsere, mûvészeti vezetõje és a tûzijátékot szolgáltató cég vezetõje - ellen indítottak eljárást hanyagság miatt. Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint a halottak között van a mûvészeti vezetõ felesége is.

A tûzvész után Vlagyimir Putyin orosz kormányfõ és Dmitrij Medvegyev orosz elnök is a tûzvédelmi elõírások felülvizsgálatára szólított fel, és azok szigorúbb betartatását szorgalmazta. Oroszországban évente 18 ezer ember halálát okozzák tüzek, ami az egész lakosságra vetítve jóval több, mint a nyugati országokban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!