Friss hírek

2009.12.28. 13:43

Kutyák marcangoltak halálra egy ukrán operatõrt

<p>Kijevben kóbor kutyák támadták meg és marták halálra az ukrán állami tévé 1-es csatornájának operatõrét, nem messze a televízió székházától - adta hírül hétfõn az UNIAN hírügynökség. A rendõrség eleinte rablógyilkosságra gyanakodott..</p>

A 27 éves Ivan Volosin vérbe fagyott holttestére még szombat reggel bukkantak rá járókelõk. Mivel a rendõrség kezdetben azt gyanította, hogy az újságírót meggyilkolták, hírzárlatot rendeltek el.

A törvényszéki kórbonctani vizsgálat során azonban bebizonyosodott, hogy a férfi kutyatámadás áldozata lett. A kóbor ebek a fején és a nyakán is halálos sérüléseket okoztak.

A kijevi kutyamenhely munkatársai elmondták, hogy a kerületben lakók már több ízben tettek panaszt az utcákon kóborló, agresszíven viselkedõ, csaknem 40 tagú kutyafalka miatt. Ám mivel a kutyák nagy része ivartalanítva volt, és a nyakörveikbõl ítélve állatvédõk gondoskodása alatt álltak, befogásukat a vonatkozó törvény nem tette lehetõvé.

Csak az operatõr halálát követõen rendelte el az önkormányzat a kóbor kutyák eltávolítását. Csakhogy mivel a munkával megbízott szolgálat tagjainak eddig csupán 11 ebet sikerült befogniuk, a közelben lakók azóta is állandó rettegésben élnek, s a gyermekeiket nem engedik ki felnõtt felügyelete nélkül az utcákra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!