Friss hírek

2009.12.17. 15:43

Korszerû kistérségi egészségügyi központ építése kezdõdik Móron

<p>Kistérségi járóbeteg-központ, és korszerû egynapos sebészet építési munkái kezdõdnek meg Móron. A kivitelezõvel ünnepélyes keretek között csütörtökön írták alá a szerzõdést, és elhelyezték a kórház területén épülõ mentõállomás alapkövét. A móri önkormányzat 690 millió forint támogatást nyert a beruházáshoz az Új Magyarország Fejlesztési Tervben. Az eszközbõvítést és informatikai fejlesztést is magába foglaló beruházás teljes költsége 780 millió forint.</p>

A járóbeteg-központ a móriak és a környezõ települések 35 ezer lakosát látja majd el. Egy meglévõ, kiürített épület nyílászáróit cserélik ki, szigetelik, akadálymentesítik a házat, betegrecepciót alakítanak ki benne, korszerû orvosi mûszerekkel, és informatikai eszközökkel szerelik fel. A munkák jövõre, a nyár közepére készülnek el.

A kórházban meglévõ mûtõkbõl kialakítanak egy korszerût, és hozzá néhány kórtermet. Az egynapos sebészet jövõ áprilisban kezdõdik meg - tudta meg a Független Hírügynökség Balinka Zoltántól a móri kórház igazgatójától.

Az intézményben eddig nem volt menõállomás. Uniós támogatással most épül, és a tõle 200 méterre lévõ elavult mentõállomás területét az önkormányzat vélhetõen értékesíti majd.

A három elembõl álló beruházás teljes költsége 780 millió forint. Az uniós támogatás mellett a város önrésze 10 százalék.

A most induló móri beruházással együtt az ország 8 kis kórházában nyílik meg a járóbeteg-ellátás fejlesztésének lehetõsége, az aktív kórházi ellátás, és a költségek csökkentése mellett. Egy másik uniós támogatásnak köszönhetõen országszerte összesen 36 helyen fejlesztik a járóbeteg-ellátást a közeljövõben- a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tájékoztatása szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!