Friss hírek

2009.12.25. 15:23

Kórházban van a pápa támadója

<p>Kórházban van, de részleteket nem árulnak el a pápa támadójának állapotáról. A svájci-olasz kettõs állampolgárságú nõ a hatóságok szerint tavaly is megpróbálta megközelíteni a pápát.</p>

A vatikáni források szerint a mentális zavarokban szenvedõ, 25 éves Susanna Maiolo-t kórházban kezelik, de állapotáról részleteket egyelõre nem tudni. A svájci-olasz nõ a csütörtök esti szentmisére bevonuló pápára rontott rá. A piros kapucnis felsõt viselõ Maiolo átugrott a biztonsági kordonon. A nõre oldalról rávetette magát XVI. Benedek egyik testõre, ám estében még meg tudta ragadni a pápa ruháját, és a földre rántania a katolikus egyházfõt. A káoszban többen is elestek, Roger Etchegaray püspök például súlyosan meg is sérült, õt combcsonttöréssel kórházba kellett szállítani.

XVI. Benedek nem sérült meg - miután fölsegítették, az oltárhoz ment, és rendben celebrálta a Szentmisét, majd pénteken a terveknek megfelelõen az Urbi et Orbi áldást is elmondta a pápa. A Vatikán idõközben kiderítette a nõrõl, hogy õ volt aki a tavalyi éjféli szentmisén is a pápa közelébe próbált férkõzni, de a testõrök akkor még teljesen meg tudták akadályozni a támadást. A csütörtöki akciója után Maiolo csak annyit mondott, hogy át akarta ölelni a pápát. A vatikáni szóvivõ szerint nem volt veszélyes a támadás, mert fegyvertelen volt a nõ, akit egy meg nem nevezett római egészségügyi intézményben vizsgálnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!