Friss hírek

2009.12.03. 17:44

Ki akarja hallgatni az elnök fogadásán hivatlanul megjelenõ házaspárt a Képviselõház bizottsága

<p>Be akarja idéztetni az amerikai Képviselõház belbiztonsági bizottsága azt a házaspárt, akik egy héttel ezelõtt gond nélkül besétáltak a Fehér Ház fogadásra, holott nem volt meghívójuk. Ezt csütörtökön közölte az AFP francia hírügynökség a bizottság elnökére hivatkozva.</p>

Az ügyben már vizsgálatot indított a Titkosszolgálat, amely egyebek mellett az amerikai elnök és alelnök biztonságáért felelõs.. Barack Obama elnök az indiai miniszterelnök tiszteletére adott fogadást, és erre sétált be mindenféle ellenõrzés nélkül Michaele és Tareq Salahi, akik még fényképezkedtek is Joe Biden alelnökkel, Rahm Emanuel kabinetfõnökkel, Adrien M. Fenty washingtoni polgármesterrel, egy republikánus képviselõvel, három tengerészgyalogossal és a CBS mûsorvezetõjével. Ezeket aztán a facebookos profiljukban közzé is tették a képeket. Mindezt azért, mert állítólag be akarnak kerülni egy valóság-showba.

A képviselõház belbiztonsági bizottságának Demokrata Párti elnöke, Bennie Thompson közleménye szerint a házaspár ügyvédje közölte: Salahiék nem hajlandók megjelenni önként a bizottság elõtt. Thompson szerint ezért a bizottság "kész idézést küldeni nekik, hogy kikényszerítse a megjelenésüket." Thompson szerint azért van szükség a házaspárt vallomására, mert így ki lehet deríteni, hogy miféle biztonsági hiányosságai vannak a Fehér Ház rendszerének.

A bizottság meg akarja hallgatni, a Fehér Házi társasági eseményekért felelõs Desiree Rogers-t, bár az elnök hivatala jelezte, hogy a titkár nem fog megjelenni. A múlt csütörtöki botrányért az 50 éves nõt tették felelõssé sokan. A Fehér Ház azonban szerdán megvédte az asszonyt. Robert Gibbs az elnök szóvivõje szerint mind az elnök, mind first lady, mind pedig az elnök hivatal elégedettek a munkájával. Mark Sullivan, a titkosszolgálat vezetõjét is tanúvallomásra kérte fel a belbiztonsági bizottság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!