Friss hírek

2009.12.10. 12:43

Kétnapos Saturnalia-ünnepet tartanak Aquincumban

<p>Mesemondók ókori történeteivel, A rettentõ görög vitéz bábszínházi elõadásával, koncertekkel és kézmûves programokkal várják az érdeklõdõket pénteken és vasárnap az Aquincum Múzeumban. Saturnusnak, a mezõgazdaság és az idõ õsi urának vidám ünnepét, a modern karácsony õsét ünneplik majd az antik hagyományok felelevenítésével- mondta a Független Hírügynökségnek Lengyelné Kurucz Katalin szervezõ. Hozzátette, hogy a Saturnaliát immár második alkalommal rendezik meg Óbudán.</p>

Kétnapos programmal, a Satrunaliával tisztelegnek Saturnus, a mezõgazdaság istene elõtt pénteken és vasárnap az Aquincum Múzeumban- mondta Lengyelné Kurucz Katalin. Hozzátette, hogy a rómaiak december közepén egyhetes mulatságot tartottak Saturnus tiszteletére, ajándékokat adtak egymásnak, finom ételeket ettek, ezt a szokást elevenítik fel Óbudán, immár második alkalommal.

Pénteken virágkompozíciókat, mézeskalácsot, asztali és karácsonyfadíszeket, valamint római stílusú ékszereket lehet majd készíteni- mondta Lengyelné Kurucz Katalin. Vasárnap pedig kihirdetik az Ókori emlékek nyomában elnevezésû vetélkedõ elsõ fordulójának eredményét. Az érdeklõdõk ókori meséket hallgathatnak meg, és A rettentõ görög vitéz címû bábszínházi elõadást is meg lehet majd nézni. Ezen kívül koncerteket és kézmûves foglalkozásokat is tartanak majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!