Friss hírek

2009.12.16. 19:48

Kétezerszer büntették meg a parkolóõrök - RTL Híradó

<p>Minden idõk legmagasabb parkolási bírságát törölte el a Fõvárosi Bíróság. Egy fõvárosi vállalkozót több mint kétezerszer büntettek meg és a parkolási társaság 6 millió 200 ezer forint pótdíj befizetésére kötelezte. A bíróság ítélete szerint azonban a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. nem tudta bizonyítani, hogy a vállalkozó autója akkor és ott parkolt, amikor és ahol ezt a parkolási társaság állította - számolt be az RTL Híradó.</p>

Amatõr felvételt készített a IX. kerületi vállalkozó kirakata ablaka mögül: az látszik, hogy egy parkoló ellenõr éppen büntetni készül, majd a mikuláscsomagot az ablaktörlõ mögé teszi.. A vágatlan felvételen a vállalkozó ezután bemutatja azt az érvényes parkolási cetlit, amely a szélvédõje mögött volt.

Ezt a felvételt is bemutatta a bíróságnak a vállalkozó. Azt kívánta vele bizonyítani, hogy jogtalanul rótt ki büntetést a parkolási társaság. A több mint kétezer ügyben egyébként nem volt mindegyikrõl ilyen felvétel, de a bíróság ettõl függetlenül megállapította: a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. nem tudta bebizonyítani, hogy jogos lenne a pótdíjkövetelés. Másodfokon így a bíróság a parkolási cég összes követelését megsemmisítette.

Az ügy még 2003-ban kezdõdött 6 millió 200 ezer forintos követeléssel. Ez elõször 2 millióra csökkent. A szerdai ítélet azonban ezt is megsemmisítette.

Rusznák Imre, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. igazgatója azt mondta, hogy az emberekre bízza annak megítélését, hogy miért van ennek a cégnek ennyi ügye.
A parkolási társaság ügyvezetõje elfogadja a bíróság ítéletét, abban viszont kételkedik, hogy az általuk perelt cég mind a kétezer esetben vétlen volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!