Friss hírek

2009.12.08. 05:38

Keddre összehívta a BKV-s ügyeket vizsgáló bizottságot a testület elnöke

<p>December 8-ra összehívta a Fõvárosi Közgyûlés által létrehozott, a BKV-s ügyeket vizsgáló bizottságot a testület elnöke. György István, a közgyûlés Fidesz-frakciójának helyettes vezetõje korábbi közleményében leszögezte: saját kezdeményezésébõl hívjt össze a bizottságot.</p>

Elõzõleg Steiner Pál, a fõvárosi MSZP-képviselõcsoport vezetõje szólított fel az eseti bizottság összehívására, a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóinak õrizetbe vétele után.

György István szerint súlyos felelõsségük elkenése érdekében a szocialisták most úgy viselkednek, mintha semmi közük nem lenne a cégnél kirobbant botrányokhoz.

Mint ismeretes, pénteken bûnszövetségben elkövetett vesztegetés, csalás és hûtlen kezelés vádjával õrizetbe vette a rendõrség a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóját. A közlekedési társaság jogi igazgatóját - aki korábban Budapest Airportnál dolgozott - péntek este érték tetten, amint egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a közlekedési vállalattal szerzõdésben álló egyik cég képviselõjétõl. Az ügynek egyelõre öt gyanúsítottja van. A Budai Központi Kerületi Bíróság hétfõn délután elõzetes letartóztatásba helyezte a két jogi igazgatót. Rajtuk kívül elõzetesbe került az ügy másik két gyanúsítottja, az ötödik ellen pedig lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!