Friss hírek

2009.12.22. 15:38

Hitelt vesz fel Nógrád megye önkormányzata a fizetések rendezésére

<p>Megalakulása óta elõször kényszerül a munkabérek kifizetéséhez hitel felvételére Nógrád megye önkormányzata. A 17 milliárd forintból gazdálkodó önkormányzatnál kétmilliárd forint hiány mutatkozik a 2010-es költségvetésében, ezért minden területen megszorító intézkedéseket terveznek.</p>

A Nógrád megyei önkormányzat elnöke, Becsó Zsolt kedden egy sajtóbeszélgetésen elmondta: az idei évhez képest jövõre 800 millió forinttal kevesebb állami támogatáshoz jutnak, költségvetési koncepciójukban így már kétmilliárd forint a jövõ évre tervezett hiány. Másfél milliárd forint értékben ugyan kötvényt bocsátott ki a megyei közgyûlés, ezt azonban csak fejlesztésekre, uniós források önerõ-alapjaként akarják felhasználni.

Felmerült lehetõségként az önkormányzat tulajdonában lévõ ingatlanok értékesítése, de a gazdasági válság miatt sem a felsõpetényi Almássi-kastélyra, sem balatoni üdülõjükre, sem pedig berekfürdõi faházaikra nem találtak vevõt.

A csaknem húsz egészségügyi, oktatási és szociális intézményében 2500 embert foglalkoztató Nógrád megyei önkormányzat a csõd elkerülésére megszorító intézkedéseket vezet be: a múzeumok például három hétre bezárnak, s csaknem száz alkalmazottnak megszüntetik a közalkalmazotti státuszát. Egy részük külsõ cégek alkalmazásában tovább dolgozhat, ám több tucat dolgozótól végleg megválnak a megyei fenntartású intézményekben, a januári fizetéseket pedig két nap késéssel fizetik majd ki - erõsítette meg a Független Hírügynökségnek Becsó Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!