Friss hírek

2009.12.08. 18:53

Hiller: Sikeres volt a magyar évad az Egyesült Államokban

<p>Hiller István szerint rendkívül sikeres volt a magyar kulturális évad az Egyesült Államokban: a tíz hónap alatt csaknem negyven helyszínen százharmincöt eseményt tartottak a november 21-i zárásig. A kulturális tárca vezetõje kedden mondta mindezt Budapesten, a Washingtonban és New Yorkban megvalósult programsorozat értékelõjén.</p>

A kulturális miniszter szerint sikerült átfogó képet nyújtani a magyar kultúráról az Egyesült Államokban. Hiller István elmondta, hogy harmincnyolc helyszínen - köztük például a Carnegie Hall vagy a The Museum of Modern Art - százharmincöt eseménye volt a november 21-én lezárult tíz hónapos évadnak Washingtonban és New Yorkban. A fellépõk száma megközelítette a négyszázkilencvenet, és számos amerikai újságban is megjelentek írások a programokról.

Az évad még nem ért véget teljesen. Jövõ februárban a Lincoln Center egy kortárs magyar filmfesztiválnak ad otthont, Schiff András zongoramûvész pedig a 92nd Street Y koncerttermében lép fel. 2010 tavaszán pedig Esterházy Péter tart felolvasást a Harmonia Caelestis címû mûvébõl.

Hiller István szerint a mostani siker is azt mutatja, hogy folytatni kell a kulturális évad programot. A miniszter szerint az Arab-öböl lehet a következõ állomás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!