Friss hírek

2009.12.04. 14:09

Helyesbít a nagyváradi Ítélõtábla Mikóczy-ügyben

<p>Helyesbítette péntek délután a nagyváradi Ítélõtábla a Mikóczy Zoltán másodfokú ítéletérõl délelõtt kiadott közleményét. Eszerint a két elítélt nem azonos hosszúságú felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mint az elsõ tájékoztatásban szerepelt.</p>A pontosítás szerint Györke Dezsõ Sándor elsõ fokon kiszabott két év és két hónapos letöltendõ szabadságvesztését két év felfüggesztettre csökkentették, Mikóczy Zoltán esetében az elsõ fokon kiszabott másfél évi szabadságvesztést felfüggesztették.

A másodfokú ítélet nemcsak felfüggesztettre módosította a szabadságvesztést, hanem törölte a Romániából való kitiltást is.

Mikoczy Zoltán és Györke Sándor csütörtök este került szabad lábra, és el is hagyta Romániát.

A nagyváradi bíróság november 6-án ítélte el Overdose tulajdonosát csõdbûntett, Györkét pedig a csõdbûntett mellett magánokirat-hamisításra való felbujtás vádja miatt letöltendõ börtönbüntetésre és utána Romániából való kiutasításra. Az ítélet ellen Mikóczy és Györke is fellebbezett.

A csõdbûntettel és magánokirat-hamisításra való felbujtással vádolt Mikóczy Zoltánt és Györke Dezsõ Sándort azért tartóztatták le, október 21-én, mert a csõdbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt álló élesdi húsfeldolgozójuk 43 millió forintra becsült és elárverezés elõtt álló gépsorait. A vád szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetõjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében, ezeket a bíróság megsemmisítette. Mindkét elítélt ártatlannak vallotta magát, ügyvédjük szerint az ellenük feljelentést tevõ ügyvezetõ igazgatójuk vádolható gazdasági bûncselekményekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!