Friss hírek

2009.12.09. 13:23

Hamisak a pátyi beruházást ért vádak - állítják a befektetõk

<p>Nem igazak a pátyi nagyszabású beruházást ért vádak - állította szerdai sajtótájékoztatóján a befektetõ Grupo Milton cég képviselõje, Mervó József és a település polgármestere, Bognár András. A befektetõ egy 130 hektáros területen golfpályát, 1500 társasházi lakást, 300 villát, kereskedelmi egységeket, valamint egy kéttannyelvû általános- és középiskolát is tervez. Emellett egy autópálya kapcsolattal is rendelkezõ elkerülõ úthálózat megépítését is tervezik.</p>

A projekt ellenzõi azonban számos kritikával illették a beruházást: egyesek szerint Pátyon kaszinóváros és vigalminegyed épül. Többen attól félnek, hogy 10 emelet magas épületeket fognak felhúzni, ám Mervó József elmondta: maximum 15 méteres házakat építhetnek, és a terület 70 százaléka zöld terület marad. Az ellenzõk sokszor hangoztatták, hogy megaplázák fognak épülni a területen, erre reagálva a beruházó képviselõje elmondta: nem terveznek ilyet, "emberi léptékû kereskedelmi egységek lesznek".

A tervezett golffalu létesítményei és a kapcsolódó egységek 130 hektáron , Páty közigazgatási határain belül valósulnak meg. A 65 hektár összterületû golfpálya mellett termálhotelt, golfházat és irodákat terveznek, továbbá egy maximum nyolcezer négyzetméteres bevásárlóudvart is építenek, amelyben kisebb üzletek kapnak majd helyet - jelentette ki Mervó József.

A befektetõ elsõként saját költségén a Pátyot és a szomszédos Telkit tehermentesítõ elkerülõ utakat építi meg, illetve azokat összekapcsolja az autópályával. Ez körülbelül 3 milliárd forintba kerül, és a tervek szerint 1,5-2 év múlva készül majd el. A teljes beruházás pedig 12 év alatt valósul majd meg.

A pátyi polgármester nem érti, miért támadják a szomszédos települések a projektet, amikor az az egész térségnek jó. Bognár András különösen Telki polgármesterét, Danóczy Balázst nem érti, aki szerinte korábban azt mondta: "törvényes eszközökkel nem tudjuk megakadályozni a beruházást, de valahogy meg fogjuk".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!