Friss hírek

2009.12.17. 14:23

FÕVÁROSI KÖZGYÛLÉS - Várhatóan 15 órakor elkezdõdik az ülés

<p>Körvonalazódik a megállapodás a fõvárosi MSZP és SZDSZ között, így várhatóan csütörtökön délután 15 órakor el tudja kezdeni ülését a Fõvárosi Közgyûlés - mondta újságírók elõtt Demszky Gábor. A fõpolgármester úgy fogalmazott: megszületett a módosító indítvány a Budapesti Egészségügyi Modellrõl szóló elõterjesztéshez, amire a szocialistáknak még rá kell bólintani, de bízik benne, hogy meg tudnak állapodni.</p>

A fõpolgármester elmondta: a módosító indítvány lehetõséget teremtene arra, hogy folytatódjon a Budapesti Egészségügyi Modell megvalósítása, de szûkebb keretek között, kevesebb pénzbõl. Több fontos kérdésrõl is döntenének csütörtökön délután, a többi között ismét tárgyalnák a hitelrõl, amit az Európai Beruházási Banktól hívna le a fõváros, és amit szerdán elutasított a közgyûlés többsége. Demszky Gábor úgy fogalmazott: bízik benne, hogy délután 15 órakor el tudják kezdeni a közgyûlést.

Ahogy a Független Hírügynökség beszámolt róla, szerdán félbeszakadt a Fõvárosi Közgyûlés ülése, miután a szocialista frakció kivonult. Az MSZP nehezményezte, hogy a szabad demokraták nem szavazták meg a Budapesti Egészségügyi Modellrõl szóló javaslat újabb lépését. Horváth Csaba, az MSZP politikusa - korábban fõpolgármester-helyettes - azt mondta: a frakció addig nem vesz részt a közgyûlésen, amíg nem születik érdemi döntés az egészségügyi intézmények reformja ügyében.

A közgyûlést csütörtökön reggel nem tudták elkezdeni, mert a szocialisták nem jelentek meg. A közgyûlés 67 tagjából csak 29-en voltak jelen, mert az ellenzéki frakciók sem voltak jelen teljes számban. A fõpolgármester akkor bejelentette: délután fél kettõkor folytatják az ülést. A szocialistáktól pedig azt kérte: képviselõi esküjüknek megfelelõen vegyenek részt a munkában.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetõje nem sokkal a bejelentés elõtt "engedte el" a frakció tagjait, így õket már nem tudja ennyi idõ alatt visszahívni, vagyis nem vesznek részt az ülésen. A részletekról 15 órakor sajtótájékoztatón számol be Tarlós István, a Fidesz fõvárosi frakcióvezetõje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!