Friss hírek

2009.12.17. 16:43

FÕVÁROSI KÖZGYÛLÉS - Elfogadta egymás javaslatait az MSZP és az SZDSZ

<p>Mégis aláírhatja a fõváros a 150 millió euróról szóló hitelkeret-szerzõdést az Európai Beruházási Bankkal, miután a Fõvárosi Közgyûlés csütörtökön megszavazta az errõl szóló elõterjesztést. A javaslatot szerdán már elutasította a képviselõk többsége, az MSZP és az SZDSZ megállapodása alapján azonban egy nappal késõbb mégis megszavazták. Az ülésen jelen lévõ 34 képviselõ igennel szavazott, a Fidesz, a KDNP és az MDF azonban távolmaradt. Megszavazták a Budapesti Egészségügyi Modellrõl szóló javaslatot is, amely feltétele volt annak, hogy a szocialisták részt vegyenek az ülésen.</p>

A javaslat 150 millió eurós hitelkeret-szerzõdésrõl szól, amelyet 2013. december 15-ig lehet lehívni. Demszky Gábor korábban elmondta: a hitelnek 1 százalék alatti kamata van és 25 éves futamidõre szól. A fõpolgármester szerint ezt a pénzt a Margit híd felújítására, az 1-es és 3-as villamost érintõ projektekre és további tömegközlekedési fejlesztésekre lehet felhasználni, ráadásul nem kell az egész összeget lehívni, hanem biztonsági tartalék lesz. A szabad demokrata városvezetõ úgy látja: a jelenlegi ciklus pénzügyi háttere rendben van, a hitel az ezt követõ idõszak pénzügyi stabilitását garantálja.

Megszavazták a Budapesti Egészségügyi Modellel kapcsolatos elõterjesztést és Horváth Csaba korábbi fõpolgármester-helyettes ehhez kapcsolódó módosító javaslatát is. Ennek értelmében megkezdheti a fõvárosi egészségügyi intézmények összehangolásával kapcsolatos munkát a Fõvárosi Egészségközpont Zrt., amely nem plusz forrást kap, hanem a 432 millió forintos törzstõkéjébõl költhet fel erre a célra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!