Friss hírek

2009.12.01. 19:59

FISZ: Milliárdok fordíthatóak még válságkezelésre

<p>Több milliárd forint uniós forrás áll még a vállalatok rendelkezésére, amit a munkavállalók szakmai fejlesztésére, ezzel pedig a versenyképesség növelésére, és piaci pozíciójuk stabilizálásra fordíthatnak - emlékeztet keddi közleményében a FISZ Hírügynökség.</p>

A "Munkahelymegõrzõ támogatás képzéssel kombinálva" pályázat (TÁMOP 2.3.3/A.) 20 milliárdos keretösszegének több mint a fele még december 31-ig várja a kis- és középvállalkozások pályázati anyagait. A munkaerõ továbbképzésére fordítható uniós forrás célja, hogy az átmenetileg nehéz anyagi helyzetbe került cégeket a létszámleépítés ellenében dolgozóik képzésére ösztönözze.

A "Nagyvállalkozások OKJ-s és akkreditált képzéseinek támogatása" pályázat (TÁMOP 2.3.3/B.) 10 milliárdos forrásának kevesebb, mint az egynegyedére érkezett eddig igénylés.

A pályázóknak azt is érdemes tudniuk, hogy az uniós értékhatárig önrész nélkül, 100 százalékos intenzitással hívható le a pályázati forrás. Emellett a hatóság a béreket, a hozzá tartozó járulékokkal a TÁMOP 2.3.3 keretében nem a valódi költségek szintjén, hanem 160 százalékosan számítja be.

A támogatások megszerzéséhez DFT-Hungária térítésmentesen vállalja a vállalkozások pályázati lehetõségének elemzését és prezentációját. A szolgáltatást a 06 20 338-0696 telefonszámon és a [email protected] e-mail címen lehet igényelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!