Friss hírek

2009.12.28. 19:13

Figyelték Farkas barátnõjét - RTL Híradó

<p>Figyelték a barátnõjét, ezért bukott le a Spanyolországba szökött Farkas Péter. Az RTL Híradó éresülései szerint a nyomozók lehallgatták a nõ telefonját, így jutottak a 2008 novembere óta bújkáló sportoló nyomára. Így tudták meg azt is, hogy karácsonykor Andorrában akarnak találkozni. A csatorna riportere beszélt a birkózót elfogó rendõrrel, aki szerint Farkas Péter meglepõdött, de nem tanúsított ellenállást.</p>

A sportolót egy andorrai szállodában fogták el két napja, a férfihoz barátnõjén keresztül jutottak el. Az RTL Híradó információi szerint a pest megyei rendõrök hetek óta figyelték a nõ mobiltelefonját, így tudták meg, hogy Spanyolországban bujkál a marihuána termesztésért elítélt olimpikon.

A szállodai szoba az említett barátnõ nevére volt foglalva. A nyomozás vezetõje az elfogással kapcsolatban elmondta: miután értesítettek õket a magyar hatóságok, azonosították a szállodát, és éjjel fél 12 körül elfogták a férfit.

Robert Guirao azt mondta, a volt sportoló meglepõdött, amikor bementek a szobájába, de nem állt ellent, sõt beleegyezett abba, hogy bevigyék a rendõrségre. A spanyol nyomozó szerint a rendõrségen derült ki, hogy Farkas Péter álnéven élt Spanyolországban. Általában a testvére nevén mutatkozott be mindenhol, és az õ jogosítványát használta, amikor Valenciában élt.

Farkas 14 hónapja bújkált, miután az ítélethirdetés szünetében megszökött a bíróságról. A sportolót az andorrai börtönbe szállították, jelenleg magánzárkában ül. Hetente kétszer fogadhat látogatókat. Az olimpikon legfeljebb 40 napig lesz Spanyolországban, ennyi ideig tart a kiadási eljárás, utána hozhatják Magyarországra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!