Friss hírek

2009.12.29. 15:23

Fidesz: A kormány megszorításaival nemcsak az idei, de a jövõ évet is megnehezíti

<p>Jövõre nõnek a családok kiadásai, miközben a bevételeik tovább csökkennek - mondta keddi sajtótájékoztatóján a Fidesz elnöki stábjának vezetõje. Szijjártó Péter szerint a jövõ évi jövedéki adóemelés, amely jelentõsen drágítja az üzemanyagot, elkerülhetõ lett volna, ha a kormány felmentést kért volna ez alól Brüsszeltõl. A kormányszóvivõ szerint ilyen kérésre nem volt lehetõség.</p>

A kormány az újabb áremelésekkel és megszorításokkal nemcsak az idei évet, de a jövõ esztendõt is megnehezíti az emberek számára - mondta keddi sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter. A Fidesz elnöki stábjának vezetõje szerint az idei, átlagosan 3 százalékos reálbércsökkenés, a jövedelemadó kedvezményeinek eltörlése, a bérek "szuperbruttósítása", a munkanélküliség növekedése, illetve a segélyek korlátozása, valamint a jövedéki adó emelése tovább nehezíti az emberek életét. Utóbbiról az ellenzéki politikus azt mondta, hogy elkerülhetõ lett volna az adóemelés, ha a kormány az uniós norma alól felmentést kért volna.

Szollár Domokos a keddi kormányszóvivõi tájékoztatón azt mondta, hogy nem volt lehetõség felmentést kérni a jövedéki adó emelése alól. Ráadásul éppen ez a többletbevétel szolgál a személyi jövedelemadó csökkentésének fedezetéül - tette hozzá a kormányszóvivõ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!