Friss hírek

2009.12.09. 10:23

Fesztivállal a korrupció ellen

<p>"Átláccó Fesztivált" tart a Transparency International Magyarország a Korrupcióellenes Világnap alkalmából szerdán. A programsorozat mûhelybeszélgetésbõl, kisfilmekbõl és jazz koncertbõl áll, amelyeknek célja, hogy megnyerje a fiatalokat a korrupció elleni harchoz.</p>

A Transparency International Magyarország oktatási-kulturális programsorozata egy nyitott mûhelybeszélgetéssel indul, ahol a fiatalabb közönséget szeretnék megismertetni a szervezet korrupció-ellenes tevékenységével. A Civil kontroll címet viselõ beszélgetésen részt vesz Siri Ellen Sletner norvég nagykövet és Siri Gedde-Dahl oknyomozó újságíró is.

A szervezet a fesztiválon hirdeti ki egy korábban hirdetett kisfilmpályázat gyõztesét. A díjátadóval egybekötött fogadáson beszédet mond Robert Milders, a Holland Királyság nagykövete, Kecskés Karina színésznõ és Alexa Noémi Transparency International ügyvezetõje, és meghívták Bajnai Gordon miniszterelnököt is. A legjobb filmes alkotás egyébként Széphelyi Júlia "Átláccó" címû kisfilmje volt, ami a fiataloknak szól, a fiatalok nyelvén. A második helyen holtverseny alakult ki Kemény Eszter és Molnár Dániel A Megálló címû filmje és Ruszty Balázs Walzer címû kisfilmje között.

A program zárásaként este fél 9-kor levetítik a nyertes alkotásokat a Gödör Klubban, majd a Szakcsi Trió koncertje szórakoztatja az érdeklõdõket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!