Friss hírek

2009.12.13. 14:23

Ezer gyertya ezer napért

<p>Különleges gyertyagyújtást tartanak a hanuka ünnepén hétfõ este, a budapesti Nyugati téren. Az eseményen ezer gyertyát gyújtanak Gilád Salitért. A 23 éves izraeli katona ugyanis pontosan ezer napja van a Hamasz fogságában. Az eseményen ott lesz Izrael magyarországi nagykövete és a honvédelmi miniszter is.</p>

A Hanuka, vagyis a fény ünnepén csütörtökig minden este gyújtanak gyertyát a budapesti Nyugati téren. Az eseményre különleges vendégeket hívnak, a beszédek mellett zenével és tánccal ünnepelnek. Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetõ rabbija a Független Hírügynökségnek elmondta: vasárnap este Rogán Antal, az V. kerület polgármestere lesz az esemény vendége. Hétfõ este pedig ezer gyertyát gyújtanak Gilád Salit izraeli katonáért, aki éppen ezer napja van a Hamasz fogságában.. Az eseményen ott lesz Izrael magyarországi nagykövete és a honvédelmi miniszter is. December 15-én pedig Tarlós István és Molnár Csaba miniszter mellett Mága Zoltán lesz a gyertyagyújtás vendége.

Azzal kapcsolatban, hogy bekiabálással és füttykoncerttel próbálták megzavarni a hanuka szombat esti ünnepélyes gyertyagyújtását, Köves Slomó úgy nyilatkozott: a helyszínen ez nem volt érezhetõ és nem rontotta az ünnepség hangulatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!