Friss hírek

2009.12.09. 18:03

Elégedettek a fõvárosiak a csapvíz minõségével

<p>A Budapesten és környékén élõk döntõ többsége szerint a vezetékes víz kiváló minõségû, így sokan napi rendszerességgel fogyasztják ivóvízként is - derült ki egy, a közelmúltban végzett telefonos kutatásból. A vízszolgáltatással a régió lakossága elégedettebb, mint tavaly: míg 2008-ban átlagosan 81 pontra értékelték, addig idén ugyanez az érték 84 pont volt, a legmagasabb a közüzemi szolgáltatók között.</p>

Az idei kutatás alapján a Fõvárosi Vízmûveket a fogyasztók szerint a megbízhatóság, a pontosság és a minõségi szolgáltatás jellemzi. A megkérdezettek a szolgáltatás folyamatosságát, a fogyasztás mérésének, leolvasásának és számlázásának pontosságát, illetve a megfelelõ víznyomást tekintik a szolgáltató fõ erõsségeinek. Emellett a 2008-as évhez képest javulást éreznek a víz észlelt tisztaságával, az ügyintézés egyszerûségével, korrektségével és gyorsaságával kapcsolatban.

A válaszadók több mint 80 százaléka szerint a vízminõség jó, illetve kiváló, és elenyészõ (2 százalék) azoknak az aránya, akik nem elégedettek a vezetékes ivóvízzel. Javult a csapvíz keménységének megítélése is. A válaszolók 100 pontos skálán 68-as értéket adtak erre a jellemzõre, mely tíz pontos javulást jelent az elõzõ évhez képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!