Friss hírek

2009.12.11. 14:13

Egyházi ügyekkel foglalkozó tárca nélküli minisztert állítana a Jobbik

<p>A jobbik fontosnak tartaná, hogy egyházi ügyekkel foglalkozó tárca nélküli miniszteri posztot létesítsenek - hangzott el a párt pénteki sajtótájékoztatóján. Mirkóczki Ádám, az egyházügyi kabinet vezetõje szerint ez gesztus lenne az egyházak felé: annak elismerése, hogy fontos szerepet játszanak az oktatás, az egészségügy, vagy éppen a szociális és karitatív tevékenységükkel. Mirkóczki Ádám szerint ezzel párhuzamosan szigorítani kellene az egyházalapítás feltételein.</p>

A Jobbik szeretné elérni, hogy az alkotmányban rögzítsék a keresztényi alapértékeket, az iskolákban pedig legyen kötelezõ a hit- és erkölcstan oktatását. Programjukban szerepel az egyházi esküvõk hivatalosság tétele és a regisztrált élettársi kapcsolat eltörlése.

Mint arról a Független Hírügynökség beszámolt, a Jobbik már a jövõ héten nyilvánosságra hozza a párt miniszterelnök-jelöltjének nevét. A jelöltségre Vona Gábor pártelnök, illetve Morvai Krisztina, európai parlamenti képviselõ esélyes. A korábbi tervek szerint a miniszterelnök-jelöltet csak a szervezet január 16-ai, országos kampánynyitó rendezvényén nevezték volna meg. Azonban az eredeti elképzelésekkel ellentétben, elõrébb hozták az idõpontot, mert úgy ítélik meg: kampányolni csak a miniszterelnök-jelölt megnevezése után lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!