Friss hírek

2009.12.08. 14:28

Csõdbûntett miatt nyomoznak a székesfehévári színházat felõjító cégnél

<p>A Vám-és Pénzügyõrség nyomoz a Baucont Zrt. ellen. A céggel szemben csõdbüntett miatt rendelte el a nyomozást a Tatabányai Városi Ügyészség. Egyebek mellett a székesfehérvári színház felújítása miatt érkezett feljelentés ellenük, de az ügyet összevonták két másik, korábban tett feljelentéssel.</p>

Csõdbûncselekmény miatt rendelte el a nyomozást november 13-án az ügyészség a fehérvári színház miatt. A Vám-és Pénzügyõrség tatabányai kirendeltsége nyomoz az ügyben. Korábban két másik feljelentés is érkezett, ezért a három ügyet együtt kezelik- tudta meg a Független Hírügynökség Miskolczi Ivett-tõl, az ügyészség szóvivõjétõl

A Vörösmarty Színház miatt Székesfehérvár önkormányzata tett feljelentést a Baucont Zrt. ellen. 4.5 milliárd forintból újíttatta fel a céggel a színházat a város négy éve, de számos hiba nehezíti a mûködését.

Székesfehérvár önkormányzata 440 millió forintos hitelezõi igényt jelentett be, a már felszámolás alatt álló Baucont-tal szemben. Cégbírósági adatok alapján azonban olyan személyi összefonódásokat találtak, melyek nyomán vélelmezik, hogy a hitelezõk kielégítésére szolgáló vagyont, külföldi offshore cégekbe utalták át mondta korábban a Független Hírügynökségnek Paulikovics Péter, az ügy képviseletével megbízott ügyvéd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!