Friss hírek

2009.12.11. 10:58

Büntetõ feljelentést tett a Magosz bábolnai földbérlések miatt

<p>A Központi Nyomozó Fõügyészségnél tett pénteken büntetõ feljelentést Budai Gyula a Magosz szövetségi igazgatója 85 hektár bábolnai földterület, szerinte jogtalan bérbeadása miatt - jelentette be a politikus a feljelentés átadásakor Budapesten a fõügyészség elõtt tartott sajtótájékoztatóján.</p>

Budai Gyula ismertette: a 85 hektár állami tulajdonban lévõ, de a bábolnai önkormányzat vagyonkezelésében található földterület haszonbérbe adására hektáronként minimálisan 25 ezer forintért. Határidõig összesen 7 pályázat érkezett: a legtöbb hektáronként 51 ezer, a legkevesebb pedig az IKR Zrt. 30 ezer forintos pályázata volt. A bábolnai önkormányzat az IKR pályázatát találta a legalkalmasabbnak és 3 évre határozott idejû szerzõdést is kötött a céggel.

Budai Gyula felhívta rá a figyelmet, hogy az önkormányzat döntésével - melyet Horváth Klára MSZP-s polgrámester és országgyûlési képviselõ írt alá - három év alatt összesen 64 millió forint kár érte az államot. A Magosz szövetségi igazgatója felhívta a figyelmet, hogy a vagyontörvény szerint az MNV Zrt. vagyonhasznosításának átengedésére csak olyan szerzõdés köthetõ, amely a Magyar Állam számára a várható bevétel, megtakarítás vagy más elõny alapján a lehetõ legkedvezõbb. Az ellenzéki politikus szerint Horváth Klára ezt szegte meg, ezért tett feljelentést a fõügyészségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!