Friss hírek

2009.12.23. 05:53

Bokros: A kamatos embernek nincs szociális funkciója - Népszabadásg

"Célom, hogy az MDF-et olyan méretû és befolyású párttá segítsem fejleszteni, hogy adott esetben kormányképes erõként megjelenhessen." Egyebek mellett ezt mondta a Népszabadágnak adott interjúban az MDF kormányfõ-jelöltje. Bokros Lajos szertint a pártok változnak. Ez az oka annak, hogy az MDF az elmúlt idõszakban eljutott odáig, hogy fenntartás nélkül elfogadja azt a reformprogramot, amit õ 15 éve képvisel. Az egykori pénzügyminiszter elismeri a bajnai-kormány válságkezelésben elért eredményeit, de hiányolja a strukturális változások elindítását. A Fidesszel kapcsolatban úgy fogalmaz: "aki ennyire nem érti a hazai és a nemzetközi gazdaság természetrajzát, félõ, újra csõdközeli helyzetet állítana elõ a túlköltekezés ismételt megindításával." Bokros Lajos az interjúban bírálja a jelenlegi szociális rendszert, mert az nem a leginkább rászorulóknak segít, és hasznosnak tartaná a szociális kártya bevezetését. A kártya ellen tiltakozóknak azt üzeni: "ilyen! alapon minden olyan, a készpénzt helyettesítõ eszköz támadható, amely a felhasználás tekintetében korlátozásokat jelent. Az üdülési csekktõl kezdve az étkezési jegyekig. Még senki nem tiltakozott azért, hogy ezeket csak meghatározott célra lehet felhasználni."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!