Friss hírek

2009.12.17. 20:48

BKV: További meghibásodások - 420 busszal volt probléma

<p>Tovább nõtt a meghibásodott buszok száma csütörtök estig a BKV-nál. Negyed 8-ig összesen 420 busszal volt valamilyen probléma, a jármûvek egy részét csak a garázsban, többségüket azonban már a helyszínen meg tudták javítani- tájákoztatta a Független Hírügynökséget Héri József, a BKV mûszaki üzemeltetési igazgatója.</p>

Este negyed 8-ig összesen 420 busz hibásodott meg a fõvárosban. Délelõtt 10 óráig 243 jármûvel volt probléma, és bár ez a szám tovább nõtt, lassabb ütemben, mint a reggeli órákban- mondta Héri József. A legtöbb gondot továbbra is a fûtés-és légrendszer okozzák, utóbbihoz kapcsolódóan pedig autómûködési hibák is fellépnek. A hibákat éjszaka javítják majd ki, emiatt - a vártaktól eltérõen - a közlekedési társaság néhány munkatársát behívták dolgozni. Arra vonatkozóan egyelõre nincs pontos adat, hogy hány olyan busz volt, amelyet csak a garázsban tudtak megszerelni. A BKV tájékoztatása szerint jármûvek többségét már a helyszínen megjavították.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, tömeges meghibásodások voltak csütörtökön a BKV-nál. A társaság szerint összesen 1000 darab új autóbuszra lenne szükség ahhoz, hogy Budapesten a mostaninál megbízhatóbb, komfortosabb közösségi közlekedés legyen. Hozzátették: a BKV a lehetõségeihez mérten végrehajtotta eszközeinek téli felkészítését, azonban figyelembe kell venni azt a tényt, hogy jármûveik újra egy évvel idõsebbek lettek, így például a legtöbb meghibásodást okozó autóbusz park átlagéletkora több mint 16 év. Ennek egyenes következménye, hogy a leggondosabb üzemeltetés mellett is több lesz a mûszaki hiba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!