Friss hírek

2009.12.17. 16:48

BKV: 374-re nõtt a meghibásodott buszok száma

<p>Összesen 374 busz hibásodott meg délután háromnegyed 4-ig Budapesten- mondta a Független Hírügynökségnek Héri József, a BKV mûszaki üzemeltetési igazgatója. A legtöbb gond továbbra is a fûtésrendszerrel, a léghálózattal és ehhez kapcsolódóan az ajtómûködéssel van.</p>

Délelõtt 10 óráig 243 jármû meghibásodásáról számolt be a BKV, ez a szám azonban délután háromnegyed 4-ig 374-re emelkedett. Vitézy Dávid, a Városi és Elõvárosi Közlekedési Egyesület szóvivõje a reggeli órákban azt mondta, hogy információi szerint 3-400 autóbusz robbant le, fõleg a légrendszer lefagyása miatt.

Héri József tájékoztatása szerint a legtöbb gondot - úgy, mint korábban - fûtés-és légrendszeri problémák okozzák, utóbbihoz kapcsolódóan pedig autómûködési hibák is fellépnek. A hibákat éjszaka javítják majd ki, például víztelenítik az elvizesedett légszállítókat, fagytalanítanak, és tömítéseket csinálnak. A BKV mûszaki igazgatója hozzátette: valószínûleg estig tovább nõ majd a meghibásodások száma, de úgy néz ki, hogy emiatt nem kell több embert behívniuk.

A BKV a tömeges meghibásodások kapcsán korábban arról tájákoztatta a Független Hírügynökséget, hogy összesen 1000 darab új autóbuszra lenne szükség ahhoz, hogy a mostaninál megbízhatóbb, komfortosabb közösségi közlekedés legyen a fõvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!