Friss hírek

2009.12.09. 15:48

Az év utolsó napján is számíthatnak fogyasztóvédelmi razziára az árusok

<p>December 31-ig tart a III. Csillagszóró hadmûvelet, amelynek keretében nyolc különöbzõ hatóság folytat összehangolt ellenõrzéseket a kereskedõk körében - jelentette be Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) fõigazgatója szerdán a kormányszóvivõi tájékoztatón.</p>

A fogyasztóvédelmi razziákat a karácsonyi vásárokon, piacokon, illetve a bevásárlóközpontokban tartják, szükség esetén több hatóság egyszerre. Szerdán például a VPOP és az APEH vizsgálódott a józsefvárosi piacon, délután kettõtõl pedig a Vörösmarty téren ellenõriznek majd a fogyasztóvédõk, illetve az adóhatóság szakemberei.

Wittich Tamás elmondta, megkülönböztetett figyelemmel vizsgálják majd az akciós termékeket, hisz rengeteg panasz érkezik ezekkel kapcsolatban. Sokszor elõfordul, hogy a polcokon lévõ ár, illetve az akciósként feltüntettt ár nem egyezik, vásárlásnál nem az olcsóbbat számlázzák, illetve hogy valójában az akciós termékcsomag drágább, mintha egyenként vennék meg az adott terméket - fejtette ki az NFH fõigazgatója.

A Csillagszóró III. hadmûveletben kiemelt figyelmet kap az élelmiszerbiztonság, ezért a szakhatóság az összes szezonális terméket górcsõ alá veszi, a vámhatóság pedig a hamisított, illetve a veszélyes árukra koncentrál majd. A december elsején kezdõdött ellenõrzés elsõ eredményei a jövõ hétre várhatóak, de annyit már most lehet tudni, hogy ismét találtak balesetveszélyes fényfüzéreket, gyermekekre veszélyes játékokat, fõleg azok között, amelyek elemmel illetve távirányítással mûködnek. Ezeket a lehetõ leghamarabb kivonják a forgalomból - mondta Wittich Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!