Friss hírek

2009.12.21. 12:38

A Magosz lemondatná Bábolna MSZP-s polgármesterét

<p>A Magosz felszólítja Lendvai Ildikót az MSZP elnökét, hogy távolítsák el posztjáról Horváth Klárát Bábolna szocialista polgármesterét, országgyûlési képviselõt a településen gyanúsan bérbe adott állami földterületek miatt - jelentette ki hétfõi tájékoztatóján a Magosz szövetségi igazgatója.</p>

Budai Gyula emlékeztetett rá, hogy a 85 hektár állami tulajdonban lévõ, de a bábolnai önkormányzat vagyonkezelésében található földterület haszonbérbe adására hektáronként minimálisan 25 ezer forintért írtak ki pályázatot. Határidõig összesen 7 pályázat érkezett: a legtöbb hektáronként 51 ezer, a legkevesebb pedig az IKR Zrt. 30 ezer forintos pályázata volt. A bábolnai önkormányzat az IKR pályázatát találta a legalkalmasabbnak és 3 évre határozott idejû szerzõdést is kötött a céggel. Budai Gyula felhívta rá a figyelmet, hogy az önkormányzat döntésével - melyet Horváth Klára MSZP-s polgármester és országgyûlési képviselõ írt alá - három év alatt összesen 64 millió forint kár érte az államot.

A Magosz szövetségi igazgatója leszögezte: birtokába került egy kölcsönszerzõdés, amelyben Horváth Klára 2007-ben az IKR vezérigazgatójától vett fel 20 millió forintnyi magánhitelt hat hónapra, havi egy százalékos kamattal, így végül 30,5 millió forintot fizetett vissza a késõbbi pályázaton nyertes IKR vezetõjének.

Budai Gyula kiemelte: az említett szerzõdés ráadásul nem szerepel Horváth Klára képviselõ vagyonnyilatkozatában sem, ami felveti a közokirat hamisítás gyanúját is.

A Magosz éppen ezért felszólítja az MSZP elnökét, hogy távolítsa el Horváth Klárát Bábolna élérõl, illetve felszólítják Horváth Klárát, hogy tisztázza: mibõl fizette vissza a kölcsönt, miért nem szerepeltette a vagyonnyilatkozatában, milyen üzleti kapcsolat fûzi az IKR vezérigazgatójához és volt-e köze a kölcsönszerzõdésnek az állami földek késõbbi bérbeadásához?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!