Friss hírek

2009.12.23. 06:13

A CD mint hiánycikk - Népszabadság

Egyre kevesebb zenei CD-t veszünk: a Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének majdnem az egész piacot lefedõ adatai szerint az elmúlt három évben 5 millióról 3,2 millióra csökkent az eladott korongok száma - olvasható a Népszabadságban. A tendenciát jól mutatja, hogy sokszor már használtan, féláron se nagyon kell ez a formátum. Egy különleges korongokat forgalmazó CD-bolt vezetõje szerint viszont éppen az a baj, hogy a kevés lemezt kapnak a kiadóktól. Példaként Presser Gábor új CD-jét említi, amelybõl " nagy nehezen kaptak tíz darabot", úgy, hogy elõre kifizették. Az írásból kiderül: ma Máté Péter a legjobban fogyó magyar elõadó, és hogy 25 év alattiak inkább csak karácsony elõtt bukkannak fel CD-boltokban. A cikk foglalkozik a már eltemetett audiokazetták újabb reneszánszával is: Nagy-Britanniában nemrég egy zeneiválogatás-kazettán kiadott változatából hetek alatt négyezer példány kelt el, ezért a kiadó újabb háromezret rendelt belõle. A cég szerint vásárlóik közül so! kan már a 85. életévüket is betöltötték, és nemhogy mp3-, de még CD-lejátszójuk sincs. Nem valószínû, hogy a lemezboltokban újra megjelennének a kazetták, de az internetes áruházak kínálatában számítani lehet az idõsebb korosztályt érdeklõ albumok kazettás változatára - írja a Népszabadság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!