Friss hírek

2009.12.23. 19:13

90 nap börtönt kapott a ballonos fiú apja, 20 napot az anyja a csalásért

<p>Kilencven nap börtönre ítélte szerdán az amerikai Fort Collins bírósága a ballonos fiú apját. A 48 éves Richard Heene elõzõleg bûnösnek vallotta magát a csalás vádjában. A csalás október közepén történt. Egy héliummal töltött hõlégballon szabadult el a Heene-család Colorado állambeli otthonából. Az amerikai média élõben követte a szerkezet útját, ugyanis mindenki azt hitte, hogy a ballon kosarában van a hatéves Falcon Heene. A repülõszerkezet végül a család házától ötven kilométerre landolt, kosarában azonban nem találták meg a gyereket, így azt hitték róla, hogy útközben kizuhant. Ám kiderült, hogy a fiú a megmentésére indult akció alatt végig a házuk garázsa fölötti padláson bujkált, és errõl tudott az apa és az anya.</p>

Mint kiderült, gyerekeiknek, így Falconnak is, azt mondták: hazudjanak az újságíróknak és hatóságoknak. A csalással állítólag azt akarták elérni, hogy a média megismerje õket, annak reményében, hogy tévés szereplési lehetõségekhez juthassanak. A zsúfolt tárgyalóteremben Richard Heene nem mutatott érzelmeket, amikor Stephen Schapanski bíró kihirdette a börtönbüntetést, amit a férfinak januárban kell megkezdenie.

Az ítélet értelmében a háromgyerekes apa 30 napig lesz börtönben, majd a további 60 napot csak éjszakánként kell rácsok mögött töltenie, nappal dolgozhat szabad emberként, hogy eltarthassa a családját. A bíró eltiltotta attól is, hogy bármilyen módon hasznot húzzon az októberi csalásból.

Heene japán származású felesége, Mayumi is elismerte részvételét a csalásban, ezért õ 20 nap börtönt kapott, de csak akkor kell megkezdenie büntetése letöltését, amikor férje már befejezte a sajátját. A bíró enyhítésként lehetõvé tette a számára, hogy hetente két napot legyen börtönben, mert így dolgozni is tud a gyerek eltartása érdekében. Így tehát tíz hét alatt tudja letölteni a kiszabott büntetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!