Friss hírek

2009.11.05. 18:14

Uniós forrásból épül járóbeteg-szakellátó központ Sarkadon

<p>Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 936 millió forintnyi uniós támogatással épülhet meg a sarkadi kistérségi járóbeteg-szakellátó központ - áll a Kormányszóvivõi Iroda csütörtöki közleményében. A jövõ õsszel nyíló intézmény alapkövét Ujhelyi István a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára tette le, aki elmondta: 21 milliárd forintot biztosít a kormány uniós és hazai forrásokból 23 korszerû kistérségi és járóbeteg-központ felépítéséhez.</p>

A sarkadi kistérségi járóbeteg-szakellátó központ Sarkad mellett a kistérség további tíz településének - Biharugra, Geszt, Körösnagyharsány, Kötegyán, Méhkerék, Mezõgyán, Okány, Sarkadkeresztúr, Újszalonta, Zsadány - csaknem 24 ezer lakója számára biztosítja majd a korszerû járóbeteg-szakellátást.

Az új, 1 500 négyzetméter alapterületû központ 2010 õszétõl 21 szakrendelésnek ad majd otthont. A fejlesztés révén helyben elérhetõvé válik többek között a fizio- és mozgásterápia, a gyógytorna, az általános röntgendiagnosztika, a szemészeti és a sebészeti szakrendelések is.

A 2007 és 2013 között egészségügyi célú fejlesztésekre fordítható 453 milliárd forintból csaknem 21 milliárd forint jut korszerû kistérségi járóbeteg-szakellátó központok létrehozására - áll a Kormányszóvivõi Iroda csütörtöki közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!