Friss hírek

2009.11.16. 11:54

Újra mentõk és tûzoltók az Allée-ban - most dolgozók lettek rosszul a kipufogó gáztól

<p>Öten lettek rosszul - valószínûleg ismét a parkolóból szivárgó kipufogógáztól - az új, XI. kerületi bevásárlóközpontban. A mentõk délelõtt fél tizenkettõ elõtt még a helyszínen vizsgálták õket. Vasárnap szintén a visszaáramló kipufogógáztól - és nem szénmonoxidtól - lett rosszul tucatnyinál is több ember. A tûzoltóság szerint az ügy vizsgálata valószínûleg az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Fõfelügyelõség és a rendõrség hatásköre lesz.</p>

Hétfõn délelõtt fél 11 körül újra mentõk és tûzoltók vonultak ki a napokban átadott XI. kerületi üzletházhoz, ahol a vasárnapihoz hasonlóan most is mérgezés gyanús eseteket jelentettek. Molnár Péter, a Fõvárosi Tûzoltóparancsnokság szóvivõje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy fél tizenkettõ elõttig öt ember jelentkezett rosszullét miatt a kiérkezõ mentõknél.

Az emberek mind az áruház dolgozói, vélhetõen a tegnapi esethez hasonlóan a parkolótérbõl felszivárgó kipufogógáz miatt lettek rosszul. A tûzoltóság egyébként nem mért az épületben veszélyes gázokból egészségügyi határérték feletti mennyiséget. Éppen ezért lehettek rosszul a dolgozók, mert õk több órán át tartózkodtak abban a légtérben, ahová a kipufogógáz - ha kis mennyiségben is - felszivároghatott - tette hozzá.

Molnár Péter elmondta, hogy az ügy további vizsgálata minden jel szerint nem a tûzoltósághoz fog tartozni. A tûzoltóság ugyanis a használatbavételi engedély kiadásakor a tûzjelzõ és tûzoltó berendezések, illetve a hõ- és füstelvezetõ rendszerek meglétét, mûködõképességét vizsgálta és azok rendben voltak.. Más okozhatja a hibát, ami vélhetõen a munkaügyi fõfelügyelõség és a rendõrség hatáskörébe tartozik. Elõfordulhat az is, hogy a rendõrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt eljárást indít.
A két szervezettõl késõbbre ígértek tájékoztatást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik