Friss hírek

2009.11.18. 17:14

Történelmi pillanat a Forma-1-ben: két friss világbajnok a McLarennél

<p>A McLaren autóját vezeti a következõ Forma-1-es szezonban az idei világbajnok, Jenson Button. Csapattársa a tavalyi gyõztes, Lewis Hamilton lesz. Mindezt maga Button jelentette be szerdán, hozzátéve, hogy nehéz döntést hozott, amikor felbontotta szerzõdését korábbi munkaadójával, a Brawn GP-vel. "Kisfiú korom óta figyelem a McLaren csapatot, és hihetetlen, hogy végül én is a tagja lettem" - fogalmazott a 29 éves versenyzõ.</p>

Button leigazolása történelmet ír a Forma-1-ben: eddig ugyanis nem volt arra példa, hogy egy csapat két olyan pilótával kezdje a szezont, akik a megelõzõ két évben mindketten világbajnokok lettek. Ráadásul 1968 óta az sem fordult elõ, hogy két brit versenyzõ legyen egy csapatban - akkor Jim Clark és Graham Hill versenyeztek együtt a Lotusnál.

Azokra a spekulációkra, amelyek szerint a Button-Hamilton páros olyan belharcot eredményezhet a McLarennél, mint Alain Prost és Ayrton Senna közös alkalmazása, Button úgy válaszolt: nagyon várja már a közös munkát csapattársával.

"Lewis hihetetlen sikereket ért el nagyon rövid idõ alatt, csodálatosan tehetséges pilóta, aki kiérdemelte valamennyi Forma-1-es versenyzõ tiszteletét" - mondta Button, hozzátéve, hogy véleménye szerint sokat tanulhatnak majd egymástól. Nem látja veszélyesnek a helyzetet Hamilton sem: "Ismerem Jensont, és nagyon jól kijövünk egymással. Mindketten azt akarjuk, hogy sikeres legyen a csapatunk" - mondta.

Ezek is érdekelhetik