Friss hírek

2009.11.08. 17:39

Több százan két Budapesti tüntetésen

<p>Összesen több százan vettek részt két fõvárosi tüntetésen vasárnap: a Magyar Szociális Fórum a szegénység elleni felvonulást szervezett, a Demokratikus Hálózat pedig Radnóti Miklós halálának évfordulója elõtt tartott tiltakozó demonstrációt "Radnóti év és szemfényvesztés" címmel.</p>

A Magyar Szociális Fórum azokat várta a megmozdulásra, akiket az újabb megszorítások sújtanak, és azokat is, akik készek szolidaritást vállalni annak dacára, hogy õket nem sújtja a megélhetési válság. A rendezvényen - a szervezõk becslése szerint - körülbelül ötszázan vettek részt, köztük sokan voltak vidékrõl. A felhívásukhoz csatlakozók közül egyedül Karsai József szocialista képviselõ nem ment el, nem is jelezte, hogy miért. A megmozduláson - ahogyan a szervezõk kérték - nem voltak pártzászlók és semmiféle atrocitás nem történt.
A menet két órakor indult a Szabadság térrõl az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatáig.

A Demokratikus Hálózat egy nappal Radnóti Miklós halálának 65. évfordulója elõtt tartotta tiltakozó demonstrációját "Radnóti év és szemfényvesztés" címmel. A szervezõk szerint ugyanis miközben Magyarország milliókat költ a Radnóti év eseménysorozatára, félszáz náci, nyilas gyilkos - köztük Radnóti gyilkosainak sírja - bizonyíthatóan ott van abban a díszparcellában, amelyet állami pénzbõl a Nemzeti Panteon (298-as parcella) néven tart fenn a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság.

A megmozduláson 35-40 ember vett részt - tudta meg a Független Hírügynökség a szervezõktõl. Atrocitás itt sem történt.

Ezek is érdekelhetik