Friss hírek

2009.11.13. 12:29

Több milliót kell fizetnie az MDF-nek a kizárt politikusai miatt

<p>Teljes vagyoni kártérítést ítélt meg a Fõvárosi Ítélõtábla az MDF-bõl öt évvel ezelõtt kizárt képviselõknek. Az összegrõl annyit tudni, hogy több mint húszmillió forint.</p>

Az MDF még 2004 õszén zárt ki a pártból öt képviselõt: Balsai Istvánt, Horváth Balázst, Font Sándort, Kelemen Andrást és Szászfalvi Lászlót. A honatyák így függetlenként folytatták tovább a munkát, ezzel pedig juttatástól estek el. Ezért perelték be a pártot. Korábban a Fõvárosi Bíróság teljes körû vagyoni kártérítést ítélt meg, a döntést Herényi Károly és az MDF megfellebbezte.

A Fõvárosi Ítélõtábla csütörtöki döntése helybenhagyta a korábbi döntést. A jogerõs ítélet alapján tehát az MDF-nek meg kell fizetnie a törvénytelenül kizárt képviselõk elmaradt bizottsági és tisztségviselõi díjat, öt évre visszamenõ kamattal együtt: húszmillió forint körüli összeget. Erre 15 nap van.

Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF elnökségi tagja a Független Hírügynökség kérdésére annyit reagált: "sajnáljuk", hogy nem kínáltuk fel tálcán az MDF-et, hogy nem vettünk részt a szétverésében".

Ezek is érdekelhetik