Friss hírek

2009.11.08. 05:54

Tiltakozó demonstrációt tart a Magyar Szociális Fórum és a Demokratikus Hálózat

<p>Szegénység elleni felvonulást rendez a Magyar Szociális Fórum és az Otthonvédõk elnevezésû szervezet vasárnap délután. A menet két órakor indul a Szabadság térrõl az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatáig. A megmozdulásra várják mindazokat, akiket az újabb megszorítások sújtanak, és azokat is, akik készek szolidaritást vállalni annak dacára, hogy õket nem sújtja a megélhetési válság - áll a szervezõk közleményében. Vasárnap tart demonstrációt a Demokratikus Hálózat is "Radnóti év és szemfényvesztés" címmel. Azért tiltakoznak - mint fogalmaznak - hogy miközben Magyarország milliókat költ a Radnóti év eseménysorozatára, félszáz náci, nyilas gyilkos bizonyíthatóan díszparcellában nyuszik, amelyet állami pénzbõl tartanak fenn.</p>

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezõje sok emberre számít a felvonuláson, de pontos számot nem jelölt meg. A civil rendezvény terveik szerint pártzászlók nélkül zajlik majd. A megmozdulásra várják mindazokat, akiket az újabb megszorítások sújtanak, és azokat is, akik készek szolidaritást vállalni annak dacára, hogy õket nem sújtja a megélhetési válság - áll a szervezõk közleményében.

A felvonuláson mások mellett részt vesz a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztala, az Otthonvédõk Szövetség, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ), az Igazságos Jogállamért Szövetség, a Magyar Antifasiszta Ligaszövetség, az Elsõ Magyar Melegek és Leszbikusok Egyesülete (PFLAG), az Antifasiszták Magyarországi Demokratikus Pártja (AMDP), a Fehér Kéményseprõk Országos Szövetsége, a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Történelmi Szociáldemokrata Párt.

A Demokratikus Hálózat egy nappal Radnóti Miklós halálának 65. évfordulója elõtt tart tiltakozó demonstrációt "Radnóti év és szemfényvesztés" címmel. A szervezõk szerint miközben Magyarország milliókat költ a Radnóti év eseménysorozatára, félszáz náci, nyilas gyilkos - köztük Radnóti gyilkosainak sírja - bizonyíthatóan ott van abban a díszparcellában, amelyet állami pénzbõl a Nemzeti Panteon (298-as parcella) néven tart fenn a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság. Ugyanitt még Szálasi Ferencnek is emlékhelye lehet.

Ezek is érdekelhetik