Friss hírek

2009.11.14. 12:59

Tematikus napot tart az MSZP Szijjártó Péterék "panama-gyanús" ügyleteirõl

<p>Tematikus napot tart hétfõn az MSZP-frakció az Országgyûlésben - mondta Török Zsolt MSZP-s országgyûlési képviselõ szombati telefonos tájékoztatóján a Független Hírügynökségnek. Hozzátette, hogy arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy "Szijjártó Péterék csapata" milyen "mutyi-és panama-gyanús" ügyletekbe keveredett Gyõrben. A szocialista politikus szerint két évvel ezelõtt fideszes politikusok családtagjai nyertek el közpénzt egy olyan pályázaton, amelynek szempontrendszerét éppen õk dolgozták ki.Török Zsolt szerint tízmilliós nagyságrendû közpénzzel nem tudnak elszámolni. A legfõbb ügyész álláspontjára is kíváncsiak a kérdésben- tette hozzá.</p>

2007. októberében a gyõri önkormányzatnál a Szijjártó Péter vezette gazdasági bizottság mikro- és kisvállalkozások támogatásáról döntött. A pénz elnyeréséhez szükséges szempontrendszert fideszes politikusok dolgozták ki, késõbb azonban õk és a saját érdekeltségeikbe tartozó vállalkozások is nyertek pénzt, összesen több mint tízmillió forintot. Neupor Zsolt, az MSZP gyõri elnöke akkor egy sajtótájékoztatón mutyinak, panamának nevezte a történteket, ezért Szijjártó Péter személyiségi jogi pert indított. A Gyõri Ítélõtábla határozata szerint azonban a tényállítások valóságtartalmát igazolni tudták, így nem történt jogsértés.

Török Zsolt elmondta, hogy kíváncsaiak a legfõbb ügyész álláspontjára is. Az ügyészségtõl korábban azt a választ kapták, hogy bár erkölcsileg kifogásolható, ami történt, bûncselekmény gyanúja nem állapítható meg. Kovács Tamás legfõbb ügyész korábban azt mondta, még nem látta az ítéletet. A napokban eljuttatták hozzá az anyagot, így várják a válaszát- mondta az MSZP-s politikus.

Ezek is érdekelhetik