Friss hírek

2009.11.20. 05:39

Távoznak a szocialista fõpolgármester-helyettesek

<p>Utolsó napjukat töltik hivatalukban az MSZP fõpolgármester-helyettesei pénteken. Hagyó Miklóst és Horváth Csabát november 20-i hatállyal hívták vissza, miután a szocialista párt október 13-án hivatalosan kilépett a koalícióból. A politikusok azzal indokolták a késõbbi határidõt, hogy a már elõkészített, jogi vagy szakmai koordináció alatt lévõ elõterjesztéseiket végig akarják vinni.</p>

Az MSZP október 13-án jelentette be, hogy nem mûködik tovább koalícióban az SZDSZ-szel. A szakítást azzal indokolták, a szabaddemokraták együtt szavaztak a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Fidesszel és nem támogatták Horváth Csaba fõpolgármester-helyettes javaslatát a fõvárosi cégek mûködésének átláthatóságát növelõ intézkedésekrõl. A szocialisták szerint ezzel valójában a liberálisok léptek ki a koalícióból.

A koalíciós megállapodásban egyébként az szerepelt, hogy nem visznek a Fõvárosi Közgyûlés elé olyan elõterjesztést, amit az MSZP és az SZDSZ elõtte nem egyeztetett, és amiben nem értenek egyet. Az SZDSZ szerint Horváth Csaba elõterjesztésében több ponton szakmai hibát találtak, ezért egyeztetni szerettek volna róla.

A szocialista párt november 20-i hatállyal visszahívta a fõpolgármester-helyetteseket is. A párt budapesti elnöke, Burány Sándor korábban azt mondta: egyes ügyekrõl a továbbiakban is egyeztetnének az SZDSZ-szel, és meg fogják szavazni a fõváros jövõ évi költségvetését is, ha az megfelel várospolitikájuknak.

A továbbiakban ötpárti egyeztetõ fórum mûködik a fõvárosban, ahol a közgyûlési napirendekrõl állapodnak meg a frakciók. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a fõváros bizottsági és testületi helyeit a következõ napokban fogják újra elosztani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!