Friss hírek

2009.11.22. 14:09

Szórakozz Szabadon - a hétköznapok szabadságáért áll ki az Új Generáció

<p>A szórakozásnak, a hétköznapok szabadidejének és a magánszférának is egyre szervesebb részét foglalja el a politika - ez ellen tiltakozik az Új Generáció. Szabadai Viktor, az SZDSZ ifjúsági szervezetének vezetõje vasárnapi sajtótájékoztatóján ide sorolta azt, hogy kereskedelmi rádiók némulnak el és szólalnak meg a politikai pártok háttérben kötött paktumjainak köszönhetõen, szórakozóhelyek zárnak be az aktuális pártpolitika érdekei szerint és a politika még a sport világára is kivetette hálóját. Szabadai Viktor szerint a diktatúra így oson be a mindennapokba, ezért indították útjára a Szórakozás Szabadságáért Mozgalmat.</p>

Összefogásra szólítanak fel mindenkit, akinek elege van a hétköznapok, a szórakozás politikai befolyásából - tette hozzá.

Bozóki Kálmán, a program felelõse a tájékoztatón elmondta, hogy pontokba szedték, mi ellen tiltakoznak. Ennek egyik eleme, hogy tiltakoznak a rádiófrekvenciák körüli mutyik, kétes ügyletek és paktumok ellen. Tiltakoznak továbbá a politikailag elkötelezett híradások, hírmûsorok és hírcsatornák ellen, illetve a pártpolitikai elkötelezettséggel átitatott szórakoztató mûsorok ellen.

A program részletei a szorakozzszabadon.blog.hu internetes címen érhetõk el.

Ezek is érdekelhetik