Friss hírek

2009.11.12. 14:34

Szociális napok a Mikulásházban Nagykarácsonyban

<p>Megnyílt a nagykarácsonyi Mikulásház. Az elsõ napokban beteg, hátrányos helyzetû, állami gondozásban és nevelõszülõi hálózatban élõ gyermekeket vendégelték meg, zenés mûsorokkal, játékkal és ajándékokkal. A Végsõ Vár Alapítvány elsõ alkalommal szervezte meg a jótékonysági szociális napokat Nagykarácsonyban.</p>

Az ország különbözõ pontjáról, 500 gyermek járt keddtõl csütörtökig a Mikulásnál Nagykarácsonyban. Reggel 9-tõl, délután 4-ig közkedvelt magyar együttesek, bohócok szórakoztatták a gyerekeket.

Azt szerették volna, hogy olyan gyerekek is bejuthassanak a Mikulásházba, akiknek erre egyébként nem lenne módjuk - mondta a Független Hírügynökségnek Székely Béla, a Végsõ Vár Alapítvány elnöke.

A "Mikulásfesztivál" január 8-ig tart a Fejér megyei településen. Reggel nyolctól délután négy óráig fogadja a Mikulás a gyerekeket Az ajándékosztó szarvasai is leköltöztek már a hegyi legelõrõl, és a kifutóban várják a látogatókat. A szarvaspark bõvült, mert tavasszal kisszarvas született.

A Szeretetposta november 29-én délben nyílik meg. Ennek 21 éves hagyománya van Nagykarácsonyban. Minden évben több százezer küldeményre pecsételnek díszes bélyegzõt.

Ezek is érdekelhetik