Friss hírek

2009.11.22. 12:04

SAKK: Bajnoki meccset játszik a világbajnok Anand Nagykanizsán

<p>Vasárnap délelõtt 11 órakor megkezdõdött a sakk világbajnok Viswanathan Anand elsõ magyar bajnoki mérkõzése Nagykanizsán. Az indiai versenyzõ még tavaly igazolt az Aquaprofit NTSK-ba, de elfoglaltságai miatt csak most játszik itt elõször. A meccset szokatlanul nagy érdeklõdés kíséri, legalább száz nézõ gyûlt össze.</p>

Világválogatott szintû csapata van az Aquaprofit NTSK-nak - mondta a Független Hírügynöksgének Nádasi Tamás az Aquaprofit Zrt. elnöke. Anand-on kívül ez évtõl Nagykanizsán játszik az egykori sakk olimpia gyõztes Portisch Lajos is. Már három éve a csapat tagja a világ legjobb nõi versenyzõje Polgár Judit és egy éve testvére, Polgár Zsófi is csatlakozott. Alexander Shirov, világválogatott versenyzõ pedig két éve csapattag.

Vasárnap a nagykanizsai csapat a szombathelyi együttes ellen játszik. Az elsõ táblás Anand a 36 éves 2569 élõponttal rednelkezõ cseh nagymester, Babula Vlastimil ellen játszik. A 2788 pontjával jelenleg a világranglista harmadik helyén álló Anand vezeti a sötét bábukat. Portisch Lajos, aki szintén most mutatkozik be Nagykanizsán a világos bábukkal játszik Kovács Gábor ellen.

A mérkõzések várhatóan délután három órára fejezõdnek be. A nagykanizsai csapat jelenleg a sakk magyar bajnoki cím védõje. Nádasi Tamás elmondta: céljuk, hogy idén is elhódítsák a címet, a jövõben pedig szeretnék leszerzõdtetni a harmadik Polgár lányt, Polgár Zsuzsát is.

Ezek is érdekelhetik