Friss hírek

2009.11.27. 11:04

PÉCSI ÁMOKFUTÓ - Szombaton dönt a bíróság az elõzetes letartóztatásáról

<p>Szombaton délelõtt fél tízkor dönt a Pécsi Városi Bíróság arról, hogy elõzetes letartóztatásba helyezi-e azt a 19 éves fiatalembert, akit csütörtökön lövöldözött a pécsi egyetemen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Hajdú István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke.</p>


A csütörtöki lövöldözés halálos áldozata egy 19 éves fiatalember, egyetemi hallgató. A mentõk a sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A mentõk egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévõ embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldözõ az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és négy emberre lõtt rá a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében. A sebesültek között az elsõ hírekkel szemben nem két diák és a takarítónõ, hanem egy diák, egy oktató és a takarítónõ van. A legsúlyosabban sérült fiút öt golyó találta el. Két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte.

A lövöldözõ ezután az egyetem egy másik épületébe menekült, melynek tetõteraszán végül feladta magát. A lövöldözõ fiatalember egyébként egy pécsi lövészklub tagja volt. Dakos József megyei rendõrfõkapitány az egyetem rendkívüli szenátusi ülésén azt mondta, hogy a fiatalember egy parabellum pisztollyal lõtt, amire volt tartási engedélye. A lövöldözõ kihallgatható állapotban volt, de nem mondott semmit a rendõröknek. A rendõrség kezdeményezte elõzetes letartóztatását, a Pécsi Városi Bíróság szombaton délelõtt fél tízkor dönt.

Ezek is érdekelhetik