Friss hírek

2009.11.27. 08:39

PÉCSI ÁMOKFUTÓ - Magához tért az életveszélyes sérült

<p>Magához tért a csütörtöki lövöldözés legsúlyosabb sérültje, akit öt lövés ért a Pécsi Tudományegyetemen, ahol egy hallgatótársa kezdett fegyveres ámokfutásba. Az életveszélyes állapotban kórházba került fiatalemberen sorozatmûtétet hajtottak végre. Orvosai szerint van esélye a felépülésre.</p>

Kollár Lajos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Tömbjének fõigazgatója a Független Hírügynökségnek csütörtökön reggel elmondta, hogy a legsúlyosabb sérült reggelre magához tért. Az intenzív osztályon kezelik, de már kontaktust tudott teremteni a környezetében lévõ orvosokkal. A fiatalemberen komoly sorozatmûtétet hajtottak végre - fogalmazott a fõigazgató. Baleseti sebész, sebész, urológus is dolgozott többek között az orvoscsoportban. Most úgy tûnik, van esélye a felépülésre. A másik két sérültet már nem kell intenzív osztályon ápolni, stabil az állapotuk.

A csütörtöki lövöldözés halálos áldozata egy 19 éves fiatalember, egyetemi hallgató. A mentõk a sérültet többször is megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A mentõk egy életveszélyes és két súlyos állapotban lévõ embert is a pécsi traumatológiára szállítottak. A lövöldözõ az egyetem egyik gyógyszerész hallgatója volt. Zavartan viselkedett, majd fegyvert rántott és négy emberre lõtt rá a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében. A sebesültek között az elsõ hírekkel szemben nem két diák és a takarítónõ, hanem egy diák, egy oktató és a takarítónõ van. A legsúlyosabban sérült fiút öt golyó találta el. Két golyó a lábszárát, egy a combját, egy a medencéjét és egy az ágyékát érte.

A lövöldözõ ezután az egyetem egy másik épületébe menekült, melynek tetõteraszán végül feladta magát. A lövöldözõ fiatalember egyébként egy pécsi lövészklub tagja volt. Dakos József megyei rendõrfõkapitány az egyetem rendkívüli szenátusi ülésén azt mondta, hogy a fiatalember egy parabellum pisztollyal lõtt, amire volt tartási engedélye. A lövöldözõ kihallgatható állapotban volt, de nem mondott semmit a rendõröknek.

Ezek is érdekelhetik