Friss hírek

2009.11.07. 18:14

Pakson vetélkedtek a tûzoltók és a vegyi felderítõk

<p>Lángokban álló borospince, és felrobbant labor- többek közt ilyen feladatokkal kellett megküzdeniük a tûzoltóknak és a vegyi felderítõknek a VII. Országos Tûzoltó Szakmai és a III. Vészhelyzeti Felderítõ Csoportok Szakmai Vetélkedõjének országos döntõjén. A kétnapos versenyt Pakson rendezték meg, ahol összesen 110-en mérték össze tudásukat.</p>

A selejtezõk legjobbjai pénteken és szombaton mérkõztek meg Pakson, a VII. Országos Tûzoltó Szakmai és a III. Vészhelyzeti Felderítõ Csoportok Szakmai Vetélkedõjének országos döntõjén. A versenyen a hivatásos, az önkéntes , és az úgynevezett létesítményi tûzoltóságok emberei, valamint vegyi felderítõk vettek részt, akik egyénileg és csapatokban is megmutathatták, hogy mit tudnak.

A paksi döntõn 110-en indultak, a versenyen különbözõ elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevõknek. A tûzoltókat - többek közt - egy régi, romos lángoló borospincéhez "riasztották", ahonnan több embert is ki kellett menteniük. Ugyanitt a vegyi felderítõknek egy labort rendeztek be, amely felrobbant, és emiatt vegyi anyag került a szabadba. Itt az volt a dolguk, hogy megkeressék a sugárzó anyagot, és azonosítsák azt. A résztvevõknek az egész verseny alatt olyan feladatokat kellett megoldaniuk, amelyekkel munkájuk során találkoznak- mondta a Független Hírügynökségnek Kis- Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság sajtóügyeletese.

A tûzoltók csapatversenyét végül a szentesi tûzoltók nyerték, míg a veszélyhelyzeti ferderítõknél a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vegyi felderítõi bizonyultak a legjobbnak. A vetélkedõt kétévente rendezik meg, így legközelebb 2011-ben mérkõzhetnek meg egymással a csapatok.

Ezek is érdekelhetik