Friss hírek

2009.11.23. 18:09

Orbán: semmi nem dõlt el

<p>Semmi nem dõlt el, én a mértékletesség híve vagyok - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a vasárnapi idõközi választok eredményeit értékelve, hétfõn újságírók elõtt nyilatkozva. A politikus a többszörös Fidesz elõny ellenére is mértékletessége int. Mint mondta két lábbal kell a földön állni.</p>

Orbán továbbra is irreálisnak tartja, hogy a Fidesz a tavaszi országgyûlési választások alkalmával kétharmados többsége tegyen szert a törvényhozásban. Mint mondta: reális esély az 50 százalékra van, arra, hogy a Fidesz rossz kompromisszumok megkötése nélkül kormányozhasson.

Idõközi választásokat tartottak vasárnap Budapesten, Józsefvárosban és a Gyõr-Moson-Sopron megyei Csornán is. Józsefvárosban polgármestert, Csornán pedig országgyûlési képviselõt választottak. Mindkét helyen a Fidesz gyõzött, jelentõs többséggel. A fõvárosban Kocsis Mátéra, a Fidesz és a KDNP jelöltjére a választópolgárok 67 százaléka szavazott. Komássy Ákost, az MSZP jelöltjét a szavazók 17 százaléka biztosította bizalmáról.. Takács Gábor SZDSZ-es jelöltre a voksolók több mint 8 százaléka szavazott, Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére valamivel kevesebb mint 8 százalék. A szavazáson az 59 ezer választópolgár 23,6 százaléka jelent meg.

Az ötven települést lefedõ csornai és környéki idõközi országgyûlési képviselõ-választás második fordulójában a választásra jogosultak 25,19 százaléka adta le szavazatát. A voksoláson a legtöbb szavazatot (a voksok 79,71 százalékát) itt is a Fidesz-KDNP jelöltje, Gyopáros Alpár kapta. Az MSZP-s Balogh Csaba csupán a szavazatok 4,64 százalékát szerezte meg. A jobbikos Takács Krisztián a voksok 10,5 százalékát szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!