Friss hírek

2009.11.10. 13:34

Nyomoz a rendõrség a Velencei-tó partján elhelyezett több ezer köbméter sitt miatt

<p>A hulladékgazdálkodás megsértése miatt nyomoz Velencén a Gárdonyi Rendõrkapitányság. A Levegõ Munkacsoport tett feljelentést a tóparton talált több ezer köbméternyi sitt miatt október elején. Velence jegyzõje és a szállítást végzõ cég vezetõje a Független Hírügynökségnek akkor azt állította, hogy a korábbi vasútépítésbõl származó sittet elszállították, az északi strand mögötti területen talált betontörmelék pedig az elmúlt harminc évben került oda, amikor még állami tulajdonban volt a terület.</p>

A környezetvédelmi hatóság kötelezte a várost, hogy állítsa helyre az eredeti állapotot. Két határidõt szabtak meg, az utolsó november 15-e - tudta meg a Független Hírügynökség Benyovszki Judittól, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelõség sajtóügyintézõjétõl.

Az ügyben elrendelte a nyomozást a Székesfehérvári Városi Ügyészség még október 21-én - mondta Várhomokiné Rabi Noémi, a Fejér Megyei Fõügyészség szóvivõje.

A vasútépítésbõl származó sittet maradéktalanul elszállították a Velencei-tó partjáról - ezt állította korábban a Független Hírügynökségnek a szállításért felelõs cég ügyvezetõje. Ezt Velence jegyzõje is megerõsítette akkor, aki elmondta: a velencei északi strand mögötti területen valóban van betontörmelék, de az az elmúlt harminc évben került oda, amikor még állami tulajdonban volt a terület.

Velence jegyzõje a környezetvédelmi hatóság döntése ellen fellebbezett. A rendõrségi nyomozás az ügyben december 7-én zárul le.

Ezek is érdekelhetik