Friss hírek

2009.11.16. 11:19

MSZP: a Fidesz 100 millióért vette meg a józsefvárosi polgármesteri posztot az SZDSZ-tõl

<p>Szabó Zoltán szocialista képviselõ szerint a Fidesz józsefvárosi frakciójának zsarolására mondott le Csécsei Béla a kerület polgármesteri tisztségérõl, amiért cserébe az SZDSZ tudomásával 100 millió forintot fizetnek ki neki a kerületi adófizetõk pénzébõl.</p>

Szabó Zoltán hétfõi tájékoztatóján emlékeztetett rá: Csécsei Béla, Józsefváros korábbi polgármestere szeptember 2-án mondott le tisztségérõl azután, hogy 2008 augusztusától egy évig betegszabadságon volt. A döntését megromlott egészségi állapotával indokolta. Csécsei 1993 óta vezette a kerületet. Az SZDSZ színeiben politizált, a pártból idén júliusban lépett ki..

A szocialista politikus hangsúlyozta: lemondásának napján a VIII. kerületi önkormányzat szerzõdést kötött Csécseivel, amely öt éven keresztül 750 ezer forintos juttatást biztosít a volt polgármesternek. A szerzõdést a kerület részérõl Takács Gábor (SZDSZ) alpolgármester írta alá, aki maga is indul a november 22-re kiírt idõközi választásokon Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Komássy Ákos (MSZP) a Fiatal Baloldal volt elnöke mellett.

Szabó Zoltán kiemelte: ha Csécsei Béla október 12-ig hivatalban marad (akor tölti be 57. életévét) akkor jogosult lett volna korkedvezményes nyugdíjra.

A szocialista politikus szerint az történt, hogy a közgyûlésben többséggel rendelkezõ Fidesz megzsarolta Csécsei Bélát: vagy lemond a polgármesteri címrõl, vagy a Fidesz-KDNP frakció feloszaltja a közgyûlést, és Csécsei mindkét esetben elesik a korkedvezményes nyugdíjtól. Szabó Zoltán szerint ennek ellensúlyozására kötötték az SZDSZ-es alpolgármester közremûködésével a szerzõdést Csécsei öt éven át tartó fix juttatásáról. Szabó Zoltán hozzátette: azért volt jobb a Fidesznek, ha Csécsei lemond, mintha feloszlatják a testületet, mert utóbbi esetben nagy volt a veszélye, hogy Csécsei újra elindul és megnyeri a választásokat.

Ezek is érdekelhetik