Friss hírek

2009.11.11. 20:39

MOB: csõdhelyzetbe került a magyar sport

<p>Személyes konzultációt kérnek Bajnai Gordon miniszterelnöktõl a Magyar Olimpiai Bizottság kibõvített gazdasági bizottságának rendkívüli ülésére összegyûlt sportszövetségi vezetõk. A MOB ugyanis úgy látja, a magyar sport csõdhelyzetbe került - áll a testület szerdai közleményében.</p>

A MOB arra kéri a miniszterelnököt , hogy 1,3 milliárd forint pótlólagos forrás folyósításával biztosítsa a magyar sport életben maradásához szükséges anyagi ráfordítást, amely elengedhetetlen kiegészítése annak a társadalmi támogatásnak, amelyet a családok, önkormányzatok, szponzorok, és a sportszervezetek nyújtanak - fogalmaz a közlemény.

A sportvezetõk tisztában vannak az ország nehéz gazdasági helyzetével, de úgy vélik, ha a kért összeget nem kapják meg az olimpiai sportágak, akkor 2010-re reménytelen helyzetbe kerülnek a vancouveri részvételre, illetve a londoni kvalifikációra készülõ sportolók. Mindez sajnálatosan kifejezésre juttatná azt is, hogy a kormányzat számára közömbösek a jövõbeni olimpiai és sportsikerek - zárul a közlemény.

Ezek is érdekelhetik