Friss hírek

2009.11.19. 10:14

Miután lejár kormányzói mandátuma, távozik a politikai színrõl Schwarzenegger, de terveirõl nem beszél

<p>Ha lehetne sem szeretne ismét kormányzó lenni egy újabb ciklusban Arnold Schwarzenegger. A volt hollywoodi filmsztár és Kalifornia jelenlegi republikánus kormányzója Milánóban azt mondta szerdán: soha nem tekintette magát politikusnak, és ha lejár a mandátuma 2010 végén, akkor távozik a politikai színpadról. Kalifornia törvénye nem is teszi lehetõvé, hogy egymás után harmadszor is induljon az állam vezetõi posztjáért Schwarzenegger.</p>

A 62 éves kormányzó nem beszélt a terveirõl, így nem tudni, hogy miként képzeli el a jövõjét. Régebben még arról beszélt, hogy egy valami csábítja: az elnöki poszt, de azért nem szállhat versenybe, mivel az amerikai alkotmány értelmében csak az Egyesült Államokban született ember lehet elnök, márpedig Schwarzenegger Ausztriában látta meg a napvilágot 1947. július 30-án.

Schwarzenegger a milánói látogatás elõtt járt Irakban, ahol az amerikai csapatokat látogatta meg, valamint elment volt szülõvárosába is az ausztriai Thalba, ahol egyebek mellett szülei sírja is van.

Ezek is érdekelhetik