Friss hírek

2009.11.18. 15:59

Megvertek egy roma fiatalt - vizsgálják, hogy rendõrök voltak-e

<p>Nyomozóként mutatkozott be és leszállított a helyközi buszról egy 17 éves roma fiút két férfi, akik késõbb egy mellékútra vitték és megverték a fiatalembert - mondta el szerdán a Független Hírügynökségnek Lakatos Lajos, a megvert fiú édesapja. Az ügyben a sértett feljelentése alapján a Zala Megyei Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot.</p>

Az eset hétfõn történt. A megvert fiú Zalaegerszegrõl indult haza egy helyközi busszal. A felszállásnál nagy tömeg volt és a késõbbi sértett, valamint egy másik fiatalember között szóváltás, lökdösõdés alakult ki. Ezt követõen a másik fiatalember odament a sofõrhöz és azt állította, hogy kiverték az egyik fogát, ezért kérte, hogy hívja ki a rendõröket. A rendõrséget a forgalmi irodából hívták. A buszvezetõ elmondása alapján a rendõrök azt mondták: egy ilyen eset csak szabálysértésnek minõsül, ezért nem mennek ki a helyszínre - errõl Benkõ Tibor, a Vasi Volán Zrt. forgalmi üzletág vezetõje számolt be a Független Hírügynökségnek.

A busz végül elindult, de arra az a fiatalember, akinek állítása szerint a fogát verték ki már nem szállt fel. Pókaszepetk elõtt egy fehér Opel Astra vágott a busz elé, keresztbe fordult és megállásra kényszerítette azt. Az autóból két civil ruhás férfi szállt fel a buszra. Azt állították, hogy nyomozók, de igazolványt nem mutattak, viszont egyiküknek a derékszíján egy pisztolytáskát és egy pisztolyt látott a késõbbi sértett és a buszsofõr is. A két civil ruhás leszállította a buszról a 17 éves fiút azzal, hogy be kell vinniük a zalaegerszegi rendõr-kapitányságra. Ezt követõen elindultak vele Zalaegerszeg felé az Opellel, amiben az édesapa elmondása szerint a buszpályaudvari lökdösõdésben részt vevõ fiú is ott ült. Zalaegerszegrõl visszafordultak mondván nincs hely a fogdában, ezért Keszthelyre mennek. Pókaszepetk után azonban egy mellékútnál megálltak, kiszállították a fiatalembert, megverték, elvették iratait és mobiltelefonját. Ezeket késõbb visszaadták neki, de a telefon! ból kivették a SIM kártyát. A fiút a zalabéri benzinkútnál tették ki, ahol az apa elmondása szerint azt mondták neki, hogy "Remélem tanultál a leckébõl, mert ha nem, akkor még megkeresünk."

A Zala Megyei Nyomozó Ügyészség bántalmazás hivatalos eljárásban bûntette miatt ismeretlen tettes ellen folytat vizsgálatot - mondta el a Független Hírügynökségnek Pirger Csaba, a Zala Megyei Fõügyészség szóvivõje. Eddig annyit kiderítettek, hogy Zala megyében nincs a rendõrségnek fehér színû Opel Astrája. Pirger Csaba hozzátette: ettõl függetlenül fennáll annak a lehetõsége, hogy rendõrök voltak a fiú bántalmazói, azonban ha bebizonyosodik, hogy nem, akkor a nyomozást a rendõrség folytatja.

A buszsofõrnek nem feladata ilyen esetben, hogy kérje az intézkedõ rendõrök igazolványát - mondta el Benkõ Tibor, a Vasi Volán Zrt.. forgalmi üzletág vezetõje hozzátéve, hogy a sofõr az esetet szerdán jelentette a fõnökének.

Ezek is érdekelhetik